Neem contact met me op als je geïnteresseerd bent in (het gebruik van) mijn beelden.

Basiscursus Fotografie voor enthousiaste Beginners

Kijk in het menu onder “Cursussen” voor informatie over startdatums, prijzen en inschrijvingen.

We starten regelmatig met de nieuwe basiscursussen op verschillende locaties in Haarlemmermeer. De basiscursus voor mensen met weinig of geen ervaring met fotograferen omvat 5 lessen van 2,5 uur en kost ongeveer € 110 per persoon. Deze cursus is bedoeld voor mensen die de passie voor fotograferen hebben ontdekt en willen leren hoe ze met hun camera betere resultaten kunnen bereiken.

We leren over diafragma, sluitertijden, ISO en scherptediepte. In 4 lessen leren we om de camera naar de wensen van de fotograaf te laten luisteren in plaats van andersom. We behandelen ook de keuzemogelijkheid om in bepaalde situaties de camera mee te laten denken. Zo ga je meer genieten van je mooie spiegelreflex- of geavanceerde compactcamera.

De fotocursus behandelt o.a. de volgende onderwerpen:

  • Belichting: Sluitertijd, diafragma en ISO
  • Beweging: Opnieuw Sluitertijd
  • Scherpte: Autofocus en Diafragma
  • Kleuren: Kunstlicht, Daglicht en Witbalans
  • Keuze van de lens of Stand van je Zoomlens
  • Compositie: Wat fotograferen we en op welke plaats in de foto
  • Fotografie Wetmatigheden: Wel of niet toepassen…

De Basiscursus Fotografie is bedoeld voor enthousiaste mensen met een systeemcamera (Canon, Nikon, Sony, Pentax, Olympus) of met een geavanceerde compactcamera die meer uit hun camera willen halen en de uitdaging aangaan om heer en meester over hun fototoestel te worden. Het is slechts gedeeltelijk een technische fotocursus, we proberen de techniek zo laagdrempelig mogelijk te houden. Het accent van de fotocursus ligt op creativiteit en het vermogen om de camera jouw creativiteit te laten volgen. De minimum eis is dat je beschikt over een camera waarop je behalve de automatische stand ook Diafragma (ook wel ‘Aperture’), Sluitersnelheid en Witbalans zelf kunt instellen. Het is handig als je zelf weet hoe dat moet, maar als je de handleiding van je camera meeneemt komen we er samen wel uit.

De Basiscursus Fotografie is geschikt voor jong en oud en iedereen die daar tussen zit. We verwelkomen natuurlijk net zo graag mannelijke als vrouwelijke deelnemers.

We starten tegelijkertijd met twee cursussen, uiteraard op verschillende avonden. Het voordeel daarvan is dat wanneer je incidenteel een keer op de gekozen avond niet kunt, je in overleg met ons een keertje met de andere groep mee kunt doen. Geef bij je aanmelding even aan of je flexibel bent bij de keuze tussen de beide avonden, voor het geval dat de gekozen avond volgeboekt is.

Deze cursus fotografie sluit perfect aan op de daarop volgende workshops portretfotografie en avondfotografie. Informatie over deze workshops volgt binnenkort.

Klik hier voor de actuele informatie over de nieuwe cursussen!

Leave A Comment