Basiscursus Fotografie

In September 2018 starten we weer met de basiscursus. De basiscursus fotografie voor mensen met weinig of geen ervaring met fotograferen omvat 5 lessen van 2,5 uur en kost €117,50 per persoon vanaf 21 jaar (Jongeren tot 21 jaar betalen €97,50). Voordeurdelers (meerdere deelnemers uit het zelfde gezin op het zelfde adres) betalen €107,50 per persoon. Deze fotocursus is bedoeld voor mensen die de passie voor fotograferen hebben ontdekt en willen leren hoe ze met hun camera betere resultaten kunnen bereiken.

Let op! Meld je NU aan want het aantal plaatsen is beperkt!

We leren over diafragma, sluitertijden, ISO en scherptediepte. In 5 lessen leren we om de camera naar de wensen van de fotograaf te laten luisteren in plaats van andersom. We behandelen ook de keuzemogelijkheid om in bepaalde situaties de camera mee te laten denken. Zo ga je meer genieten van je mooie spiegelreflex- of geavanceerde compactcamera.

Onderwerpen

De fotocursus behandelt o.a. de volgende onderwerpen:

  • Belichting: Sluitertijd, diafragma en ISO
  • Beweging: Opnieuw Sluitertijd
  • Scherpte: Autofocus en Diafragma
  • Kleuren: Kunstlicht, Daglicht en Witbalans
  • Keuze van de lens of Stand van je Zoomlens
  • Compositie: Wat fotograferen we en op welke plaats in de foto
  • Fotografie Wetmatigheden: Wel of niet toepassen…

Voor wie

De Basiscursus Fotografie is bedoeld voor enthousiaste mensen met een digitale systeemcamera (Canon, Nikon, Sony, Pentax, Olympus) of met een geavanceerde moderne compactcamera die meer uit hun camera willen halen en de uitdaging aangaan om heer en meester over hun fototoestel te worden. Het is gedeeltelijk een technische cursus maar we proberen de techniek zo laagdrempelig mogelijk te houden. De minimum eis is dat je beschikt over een camera waarop je behalve de automatische stand ook Diafragma (ook wel ‘Aperture’), Sluitersnelheid en Witbalans zelf kunt instellen. Het is handig als je zelf weet hoe dat moet, maar als je de handleiding van je camera meeneemt komen we er samen wel uit. De eerste vier lessen worden afgesloten met een huiswerkopdracht die in de volgende les besproken wordt. Zo ben je dus meteen al vooral zelf bezig met je camera en daar leer je het meeste van!

De cursus is geschikt voor jong en oud en iedereen die daar tussen zit. We verwelkomen natuurlijk net zo graag mannelijke als vrouwelijke deelnemers.

Waar en Wanneer

  • Cursusdata Hoofddorp: Op woensdagavond 19/9, 3/10, 17/10, 31/10, en 14/11

De cursuslocatie is Sociaal Cultureel Centrum De Amazone, Mathilde Wibautstraat 22, 2135 MC  Hoofddorp.

De avond is van 19:00 uur tot 21:30 uur.

Je kunt bij inschrijving kiezen of je via Paypal, Credit Card of iDeal wil betalen. In elk geval dient het bedrag vóór de eerste cursusdag te zijn ontvangen.

Schrijf nu in!

Let op! Meld je NU aan want het aantal plaatsen is beperkt!