Neem contact met me op als je geïnteresseerd bent in (het gebruik van) mijn beelden.

De trouwfotograaf als bruidenfotograaf

Abygail en Lisette schreven mij: “Zou je onze trouwfotograaf willen zijn? We denken dat je goed past bij het feest en de abnormale mensen die we hebben uitgenodigd.” Ha, wat een geweldige manier om mij abnormaal te noemen! Je moet als trouwfotograaf inderdaad een beetje gek zijn, ‘out of the box’ kunnen en durven gaan. Als je dat dan als ‘abnormaal’ kwalificeert heb ik daar vrede mee.
De locatie voor de trouwplechtigheid en het feest was eveneens bijpassend gekozen: Het Art Centre in Delft. Daar heeft de fotograaf dan eveneens even een feestje en hebben we leuke en artistieke foto’s gemaakt. Rookbommen werden toegestaan en toen de wind even uit een onverwachte hoek kwam zaten beide dames te proesten en te kuchen van de rook. Gelukkig hield de wind zich daarna weer aan de afspraken en konden ze op adem komen.
Een bruiloft plannen is stiekem best veel werk. Zelfs als je je bruiloft zo simpel wil houden als wij wilden.
Als datum 17-10-17 vonden we gewoon leuk, de locatie hadden we redelijk snel te pakken, een mooie trouwauto konden we via een collega lenen.
Jurken en ringen waren ook zonder al te veel problemen uitgezocht.
Dan mis je uiteindelijk nog een fotograaf. Want we wilden uiteraard wel een mooie herinnering aan onze trouwdag!
Via wat zoekwerk waren we terecht gekomen op de site van PerfectPictures, waar de stijl van de foto’s uit de portfolio ons aansprak. De kennismaking verliep positief, Peter bleek een professionele en vooral enthousiaste fotograaf.
We besloten voor de ceremonie een fotoshoot te doen, een uurtje op een fantastische locatie met een unieke oranje zon vanwege de bosbranden in Portugal. Het resultaat mag er wezen! Hij heeft zelfs gebruik gemaakt van een rookbom voor extra effect! 🙂
Na de fotoshoot waren er nog de ceremonie met daarna een borrel, waar wijzelf Peter eigenlijk niet gezien hebben, maar alleen met de gasten hebben gekletst en gelachen. Op de groepsfoto’s na, wat een geinige happening was. Door af en toe een aanwijzing van Peter is de relaxte sfeer van de bruiloft heel goed terug te zien in de foto’s. Ze roepen hele mooie herinneringen op, die voor altijd zullen blijven!
Vroeger sprak men van “bruidsfotografie” en een “bruidsreportage”. Tegenwoordig zijn bruid en bruidegom gelijkwaardig en wordt het een “trouwreportage” genoemd. In het geval van Abygail en Lisette mag ik weer lekker ouderwets over een bruidsreportage schrijven. En als het om twéé bruiden gaat wordt het dus een bruidenreportage!
Tijdens de portretsessie greep Lisette naar haar mobiel om mij eveneens even te vereeuwigen. Hier zit ik dan… 🙂
PS: We hebben afgesproken dat we geen beelden met minderjarigen op internet zouden plaatsen waardoor ik de rookbomfoto’s niet bij dit artikel kan plaatsen.

Comments are closed.