Neem contact met me op als je geïnteresseerd bent in (het gebruik van) mijn beelden.

Over Peter Janssens

“Fotografie is niet kijken, het is voelen. Als je niet kunt voelen waar je naar kijkt zal je nooit anderen iets kunnen laten voelen wanneer ze naar je foto’s kijken.” — Don McCullin

Ik ben fotograaf Peter Janssens. Ik ben geboren in 1957 en ik heb inmiddels ruim een halve eeuw van het leven mogen genieten. In die tijd heb ik enkele keren de kans gehad om mijn droom te volgen en dat doe ik nu als fotograaf nog steeds.

Ik ben in de gelukkige omstandigheid geweest dat ik in mijn leven veel heb mogen reizen. Ik heb vooral in Europa gereisd, maar heb ook Rusland tot diep in Siberië bezocht en aan de andere kant maanden door de Verenigde Staten rondgetoerd.

Tijdens mijn reizen heb ik aan den lijve kunnen ondervinden hoe verschillend mensen zijn qua karakter, qua cultuur, maar vooral qua gevoelens. Zwervend door de Siberische Taiga, Poolse wodka drinkend met de lokale bevolking, kennismaken met de uitbundigheid van de Noord-Amerikaan, dichterbij genieten van de emoties in Italië of de romantiek van Parijs, geraakt worden door de onvergelijkbare gastvrijheid van de Tsjetsjenen.

Het heeft mij gevormd tot wie ik ben, geïnteresseerd in mensen en berustend dat ik nooit alle gevoelens van mensen zal kunnen begrijpen of bevatten. Mijn interesse in mensen is mijn motivatie om me met fotograferen te richten op het leven en op mensen.

Referenties

Fotograferen is altijd al een grote hobby van me geweest: op mijn tiende ging ik al op pad om de wereld om me heen vast te leggen. Eerst met een Russische Lubitel-2 en later met een Agfa Click 2. Soms gebruikte ik stiekem de Canon kleinbeeldcamera van mijn vader. Dankzij mijn vaders liefde voor fotografie hadden we thuis zelfs een eigen donkere kamer, waar ik leerde hoe ik zelf foto’s af kon drukken.

Later heb ik zelf een semiprofessionele digitale camera aangeschaft. Oorspronkelijk richtte ik me vooral op architectuur en stadsgezichten, maar dankzij mijn reislust raakte ik ook steeds meer geïnteresseerd in portretfotografie. Inmiddels beschik ik over professionele apparatuur en ben ik dankzij talloze cursussen en workshops steeds ervarener geworden op het gebied van allerlei fotografiestijlen.  Mijn liefde voor fotografie in combinatie met mijn interesse in mensen heeft mij uiteindelijk tot trouwfotograaf gevormd.

Inmiddels heb ik meer dan 250 trouwreportages mogen verzorgen en uit mijn reviews blijkt dat ik dat altijd doe met een persoonlijke aanpak die qua stijl zoveel mogelijk past bij de wensen van het bruidspaar. Dus niet uren strak gaan poseren en strenge instructies van een fotograaf opvolgen, maar met een grap en een glimlach zoveel mogelijk spontane foto's maken waarin het bruidspaar zichzelf herkent.

Ik maak graag een paar "artistieke" foto's waarin ik vooral mijn eigen stijl tot zijn recht laat komen, maar het belangrijkste van de trouwreportage is het in beeld brengen van de bijzondere dag en de bijzondere gevoelens welke de echtelieden voor elkaar koesteren.Op de trouwdag staan jullie in het centrum van de wereld en dus ook in het centrum van míj́n wereld. En als dat nodig is doe ik graag een stapje extra om de reportage een extra bijzonder tintje te geven.

Ik ben 24 uur per dag voor je beschikbaar. Wil je iets vragen, of zoek je advies over je dagplanning? De ervaren fotograaf is een specialist bij uitstek over het verloop van een trouwdag. Neem dus gerust even contact met me op als je iets wil weten. PerfectPictures.nl staat voor je klaar.

Ben je geïnteresseerd in mijn trouwreportages? Dan kun je eenvoudig via mijn online planner een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking. Tijdens "kantooruren" is dat altijd bij mij in Hoofddorp, maar 's avonds of 's zaterdags kom ik graag naar jullie toe om in jullie eigen vertrouwde omgeving uitleg te geven over Trouwfotografie.

Zet je de koffie al klaar? Ik verheug me op een prettige kennismaking!