Over Peter Janssens

“Fotografie is niet kijken, het is voelen. Als je niet kunt voelen waar je naar kijkt zal je nooit anderen iets kunnen laten voelen wanneer ze naar je foto’s kijken.” — Don McCullin

Ik ben fotograaf Peter Janssens. Ik ben geboren in 1957 en ik heb inmiddels ruim een halve eeuw van het leven mogen genieten. In die tijd heb ik enkele keren de kans gehad om mijn droom te volgen en dat doe ik nu als fotograaf nog steeds.

Ik ben in de gelukkige omstandigheid geweest dat ik in mijn leven veel heb mogen reizen. Ik heb vooral in Europa gereisd, maar heb ook Rusland tot diep in Siberië bezocht en aan de andere kant maanden door de Verenigde Staten rondgetoerd.

Tijdens mijn reizen heb ik aan den lijve kunnen ondervinden hoe verschillend mensen zijn qua karakter, qua cultuur, maar vooral qua gevoelens. Zwervend door de Siberische Taiga, Poolse wodka drinkend met de lokale bevolking, kennismaken met de uitbundigheid van de Noord-Amerikaan, dichterbij genieten van de emoties in Italië of de romantiek van Parijs, geraakt worden door de onvergelijkbare gastvrijheid van de Tsjetsjenen.

Het heeft mij gevormd tot wie ik ben, geïnteresseerd in mensen en berustend dat ik nooit alle gevoelens van mensen zal kunnen begrijpen of bevatten. Mijn interesse in mensen is mijn motivatie om me met fotograferen te richten op het leven en op mensen.

Referenties

Fotograferen is altijd al een grote hobby van me geweest: op mijn tiende ging ik al op pad om de wereld om me heen vast te leggen. Eerst met een Russische Lubitel-2 en later met een Agfa Click 2. Soms gebruikte ik stiekem de Canon kleinbeeldcamera van mijn vader. Dankzij mijn vaders liefde voor fotografie hadden we thuis zelfs een eigen donkere kamer, waar ik leerde hoe ik zelf foto’s af kon drukken.

Later heb ik zelf een semiprofessionele digitale camera aangeschaft. Oorspronkelijk richtte ik me vooral op architectuur en stadsgezichten, maar dankzij mijn reislust raakte ik ook steeds meer geïnteresseerd in portretfotografie. Inmiddels beschik ik over professionele apparatuur en ben ik dankzij talloze cursussen en workshops steeds ervarener geworden op het gebied van allerlei fotografiestijlen. Mijn doel is altijd om mijn model zo karakteristiek mogelijk in beeld te brengen!

Ik ben 24 uur per dag in of buiten de eigen fotostudio beschikbaar. Wil je een eigen portret laten maken, of wil je je kinderen professioneel laten fotograferen? Ben je een beginnend model en wil je graag een mooie shoot doen voor in je portfolio? Verkoop je een product dat je graag mooi wilt laten fotograferen? Of ben je voor een andere reden op zoek naar een fotograaf? PerfectPictures.nl staat voor je klaar.

Ben je geïnteresseerd in mijn diensten? Dan kun je me eenvoudig een bericht sturen via de contactpagina. In principe ben ik altijd beschikbaar, ook in het weekend of ’s nachts, zowel in mijn studio in Hoofddorp als op een locatie naar keuze.

Ik verheug me op een prettige samenwerking!