Neem contact met me op als je geïnteresseerd bent in (het gebruik van) mijn beelden.

Nikon vervangt de D3300 met een nieuwe D3400

Nikon D3400

Nikon heeft een nieuwe camera aangekondigd. Het gaat om de Nikon D3400 spiegelreflex camera die het huidige instapmodel, de D3300 moet vervangen. Volgens diverse webwinkels is de nieuwe camera vanaf 15 September beschikbaar in de winkel.

De D3400 betekent een kleine upgrade vanaf de D3300. De grootste nieuwigheid is de toevoeging van Snapbridge, de mogelijkheid om met Bluetooth foto’s over te zetten naar bijvoorbeeld je mobiele telefoon of je tablet. Daarnaast is de maximale ISO gevoeligheid met een stop verhoogd naar 25.600. De kracht van de ingebouwde flitser is aanzienlijk verkleind t.o.v. de ingebouwde flitser van de D3300. Daardoor gaat de accu van de camera langer mee, maar heb je dus wel beduidend minder flitskracht om binnenshuis foto’s te maken. Dat kun je weer compenseren met die hogere ISO gevoeligheid.

Als dit allemaal klinkt als Koeterwaals adviseer ik je om een beginnerscursus te overwegen. Daarin worden deze termen uitgelegd en word je geholpen met het gebruik van al die technische mogelijkheden. In januari 2017 begint weer een nieuwe beginnerscursus van PerfectPictures.nl, dus houd de website in het oog of stuur even een berichtje als je interesse hebt.

De D3400 kost als kit samen met een 18-55mm zoomlens ongeveer €600. Voor slechts €160 meer wordt die zoomlens vervangen door de veel geprezen 18-105mm zoomlens met een groter zoom bereik. Daarvoor koop je dan een camera van maar liefst 24 megapixel die zeer goede instap is in de wereld van de fotografie. Als je je later meer in je hobby gaat verdiepen is de camera uitbreidbaar met andere lenzen en die lenzen zijn op hun beurt weer te gebruiken met de duurdere systeemcamera’s van Nikon. Zo kun je geleidelijk instappen waarbij je voor relatief weinig geld toch al meteen een zeer acceptabele camera koopt.

Leave A Comment