Neem contact met me op als je geïnteresseerd bent in (het gebruik van) mijn beelden.

Trouwen met z’n tweetjes, of… ???

Ik krijg tijdens mijn kennismakingsgesprekken vaak een opmerking in de trant van “Onze bruiloft is niet standaard, hoor!”. Maar wat is nou een standaard bruiloft? Ik heb er nog geen meegemaakt, want in feite is elke bruiloft anders. Soms doordat de familie of vrienden iets bijzonders doen. Soms (gelukkig steeds vaker) doordat de ambtenaar de ceremonie weet om te toveren tot een gezellige en feestelijke gebeurtenis. En nog wat vaker doordat het bruidspaar al kinderen heeft en die zorgen altijd voor een bijzondere sfeer tijdens de bruiloft en ook tijdens de ceremonie.

Het is altijd ontroerend om te zien op welke wijze bruidsparen hun kinderen in de feestelijkheden betrekken. Sommige bruidsparen zijn daar heel creatief in. Ik zal hier in mijn volgende blog nog even op terugkomen.

Een bijzonder verhaal is de overweging die Laura en Casper maakten bij de keuze voor hun trouwdag. Laura vertelt over hun trouwdag:

Wat hebben wij genoten van onze dag! En zo ontzettend leuk om zulke mooie foto’s als herinnering te hebben. Wat ook bijzonder is, is dat wij straks tegen onze kleine meid kunnen zeggen dat zij op al onze trouwfoto’s staat!

Wij hebben lang getwijfeld of wij voor of na de komst van onze kleine meid zouden gaan trouwen. Cas is vorige zomer heel romantisch op z’n knieën gegaan op onze vakantie in Italië (met de fotoshoot moest hij overigens weer op zijn knieën, tja alles voor de foto haha). Wij wisten op dat moment dat er een kleintje aan zat te komen, maar hoe lang dat duurt weet je nooit van te voren. Hierdoor was onze trouwdag best lastig plannen. Toen we wisten dat ik zwanger was hebben we besloten om toch te trouwen voordat onze kleine prinses geboren zou worden, zodat alles goed geregeld is voor als zij wordt geboren en zodat wij met het hele gezin dezelfde achternaam hebben.

5 juli 2018 was het dus zover, wij gingen trouwen. Niet super groot, maar voor ons was het perfect. We hadden prachtig weer en het foto’s maken was zeer ontspannen. We genoten er echt van, omdat het allemaal heel relaxed ging met een grapje tussendoor. Wij waren blij toen ons album klaar was, zodat wij hier nog vaak in kunnen bladeren en terug kunnen kijken op onze prachtige dag!

Als fotograaf ben ik bijzonder betrokken met “mijn” echtparen en vraag ik bijna altijd om een “vriendschap op Facebook” zodat ik ook na de bruiloft nog kan volgen hoe hun gezinsleven zich ontwikkelt. Laura en Casper plaatsten na hun bruiloft als trotse ouders vele foto’s met hun prachtige dochter, die ik bij de oplevering van het album ook even in levenden lijve heb mogen bewonderen. Ik ben trots als een pauw dat de kleine meid later als ze groot is het trouwalbum van haar ouders nog even kan openen om te zien hoe mama en papa haar vol trots deel van de bruiloft hebben gemaakt.

 

Leave A Comment