Neem contact met me op als je geïnteresseerd bent in (het gebruik van) mijn beelden.

Wanddecoratie van ZNO (review)

Ik krijg vaak vragen van klanten voor een betaalbare print voor aan de wand dus ik nam deze keer de gelegenheid te baat om een wanddecoratie uit te zoeken als review object. We kennen allemaal wel de mogelijkheid om een foto te laten printen en in een lijstje aan de muur te hangen, maar dat is een beetje 20e eeuws.

Je kunt een foto op vele verschillende wijzen laten afbeelden om aan de muur te hangen. Ik noem als voorbeelden printen op verschillende soorten hout, achter acryl of op canvas als veel gevraagde mogelijkheden. Elk type onderscheidt zich door andere eigenschappen; zo heeft canvas de eigenschap vooral met wat zachtere kleuren goed uit de verf te komen.

Afgelopen winter hebben we maar liefst twee hele dagen sneeuw gehad. Tsja, sommigen zeggen dat opwarming een verzinsel van klimaatfreaks is, maar ik zie toch jaarlijks mijn gasverbruik dalen terwijl ik toch echt niet elk jaar een nieuw verwarmingssysteem in mijn woning laat aanleggen. Hoe dan ook, we besloten met ons gezinnetje om van de gelegenheid gebruik te maken en doken het Amsterdams Bos in om wat lekker winterse platen te maken. Danuta trok de prachtige bontmantel aan en wilde graag een shoot in die mantel gaan maken.

De beide dames waren nogal in winterse kleuren gekleed, met bruin, zwart en witte accenten. Maar mijn vrouw had besloten om fel-roze handschoentjes aan te trekken. Nou ik liet me natuurlijk niet de gelegenheid ontgaan om daar wat plaatjes van te schieten. Moeder en dochter samen, in winterse kleuren, met die roze handschoentjes! Die moet aan de muur.

Dan kies je voor wanddecoratie die de kleur er echt even uit laat spatten en daarvoor heeft ZNO onder andere een glossy print op metaal. Dat wilde ik wel eens proberen.

Een dergelijke print is niet goedkoop, maar ZNO produceert in China (daar kom ik dadelijk nog even op terug) en dat heeft natuurlijk zijn weerslag op de prijs. De door mij bestelde afbeelding op metaal kostte incl verzendkosten iets meer dan 50 Euro.

Toen de print arriveerde viel me meteen op dat het product erg mager verpakt is. Als zo’n plaat over de hele wereld verstuurd wordt mag je wel iets meer doen aan het verpakkingsmateriaal. En dat is helaas te zien.

De afbeelding op metaal ziet er prachtig uit en de door mij genoemde handschoentjes springen er echt uit. ZNO levert dit product met aan de achterzijde een metalen ophangsysteem dus je kunt het heel makkelijk aan de muur hangen.

Maar helaas. Tijdens het transport heeft het product kennelijk ergens onder een stapel gewichtige voorwerpen gelegen en dat is wel te zien. Ik heb een foto gemaakt met mijn lamellen spiegelend in de afbeelding en dan zie je niet alleen dat de metaalplaat niet plat is (de afronding aan de kanten is overigens zo bedoeld). Helaas heeft het ophangsysteem zijn sporen achtergelaten waardoor je in de foto ook aan de voorzijde goed kunt zien waar dat ophangsysteem bevestigd zit. Rechtsboven zit zelfs een lelijke punt die in de spiegeling goed zichtbaar is. Jammer, dus.

Tsja, voor een paar euro meer kun je een dergelijk product ook in Nederland aanschaffen waardoor het eenvoudiger is om te reclameren wanneer een product door ondeugdelijke verpakking beschadigd wordt. Ik heb de foto zodanig in de kamer gehangen dat er geen licht op spiegelt en dan valt het allemaal wel mee.

Op de homepage van ZNO staat “Insane Quality, Insanely Affordable”. Ja, dat klopt dus wel, maar anders dan wat de schrijver bedoeld heeft. Lage prijs, inderdaad, en ook wel redelijke kwaliteit, maar helaas ook teveel bezuinigd op de verpakkingskosten.

Leave A Comment