Neem contact met me op als je geïnteresseerd bent in (het gebruik van) mijn beelden.

7 Vragen over Trouwfotografie

Trouwreportage

Ik krijg regelmatig vragen over het verloop van een trouwreportage en natuurlijk over de fotograaf. In antwoorden op de 7 vragen die hieronder staan probeer ik een aantal van die prangende vragen te beantwoorden en wellicht daarmee potentiële bruidsparen gerust te stellen.

1. Wij willen geen uitgebreide poseersessie

Nee, natuurlijk niet. Maar tegelijkertijd willen we wel samen proberen om die paar bijzondere foto’s te maken die later aan de wand of op je bureaublad landen. Vanuit mijn zeer persoonlijke aanpak tracht ik gedurende de fotosessie zoveel mogelijk “quality time” samen te besteden en ook dit onderdeel tot een bijzonder deel van je trouwdag te maken. Daar komt een klein beetje poseren bij kijken, maar het is vooral een sessie van samen genieten. Geen strakke tandpasta glimlachjes of rare houdingen aannemen maar lekker ongedwongen samen tot een mooi resultaat komen.

Tot nu toe hebben de bruidsparen de poseersessie zonder uitzondering als plezierig ervaren en er vooral een persoonlijk feestje van gemaakt. Zo geeft het je trouwdag nog meer extra kleur en wordt de dag nog een beetje extra bijzonder.

2. Wij willen een echt bijzondere reportage

Mijn aanpak zorgt er voor dat ik jullie wensen begrijp en jullie insteek hoe jullie je speciale dag zelf nog specialer maken. Ik tracht die sfeer terug te toveren in de beelden die ik maak waarbij ik oog heb voor de speciale momenten en gebeurtenissen van de dag.

3. We willen geen moment missen en alles in de reportage terugvinden.

Het verdient aanbeveling om een 2e fotografe mee te laten komen. Zo kan de ene fotograaf zich concentreren op alle gebeurtenissen rondom jullie eigen activiteiten terwijl de andere fotograaf de reacties en emoties van jullie gasten kan vastleggen. Zo omvat de reportage niet alleen je eigen herinneringen maar ook die van je dierbaren. Ik werk samen met een “vaste” 2e fotografe met wie ik al meerdere bruiloften heb gedaan en met wie ik een goede communicatieve band heb. Het tarief van een 2e fotografe ligt lager dan de eerste fotograaf, maar je moet wel rekening houden met benodigd extra budget.

4. We willen geen rare snuiter op onze trouwdag.

Dat spreekt voor zich. Ik vind niet alleen het eerste kennismakingsgesprek erg belangrijk maar ik dring er ook altijd op aan om voorafgaand aan de trouwdag nog enkele malen contact te hebben. Zo leeft de fotograaf samen met jullie naar de trouwdag toe en voel het heel vertrouwd als je op je feestdag de fotograaf om je heen ziet lopen. Die fotograaf viert jullie trouwdag met jullie mee en komt dus ook gepast gekleed naar de trouwdag toe. Maar ik moet wel toegeven dat ik ook een beetje een rare vogel ben. Mijn creativiteit eist dat ik soms anders dan anderen denk en reageer. Daardoor ben ik in staat om bijzondere foto’s te maken die elke keer weer anders zijn en die vooral passen bij de wensen van het bruidspaar.

5. We willen onze foto’s snel hebben.

Kennen jullie die verschrikkelijke verhalen van echtparen die wel een jaar moesten wachten voordat ze hun foto’s kregen? Dat vind ik net zo verschrikkelijk als jullie. In mijn contracten houd ik een slag om de arm en vraag ik om een maximale levertijd van 3 maanden. Maar in de praktijk lever ik enkele dagen naar de bruiloft al een paar foto’s op om de herinnering warm te houden. Dankzij het uitbesteden van de technische nabewerking kan ik meestal de foto’s al na 3 weken (vaak zelfs 2 weken!) opleveren. Zelfs midden in het drukke zomerseizoen!

Trouwreportage

 

6. We willen graag alle digitale files hebben.

Ik lever de foto’s op in de hoogst mogelijke resolutie tot zelfs 24 megapixels. Dat stelt jullie in staat om achteraf zelf afdrukken te laten maken bij door jullie zelf te kiezen print services. Ga liever niet naar de goedkoopste afdrukcentrales – Ik bied graag mijn hulp aan om jullie adviezen te geven omtrent goede en toch betaalbare afdruklaboratoria.

7. We zoeken een goede fotograaf maar hoe weten we nou zeker dat een fotograaf echt goed is.

Dat is een lastige vraag. Kijk gerust naar mijn portfolio op mijn website en wees er van overtuigd dat alle foto’s afkomstig zijn van echte bruiloften. Ik gebruik geen foto’s van poserende modellen. Alle foto’s zijn origineel door mij gemaakt en zijn tijdens echte huwelijksvieringen gemaakt. Kijk naar de reviews van mijn clienten. Vijf sterren op Google reviews en ThePerfectWedding bewijzen dat anderen tevreden waren over mijn diensten en producten. Mijn lidmaatschap van Dutch Photographers en Nikon Professional Services bewijst dat ik een serieuze fulltime trouwfotograaf ben en geen hobbyist die trouwfotografie als bijbaantje doet. Als je de foto’s op mijn website mooi vindt dan zal je straks het resultaat van jouw trouwreportage vast ook mooi vinden!

Leave A Comment