Neem contact met me op als je geïnteresseerd bent in (het gebruik van) mijn beelden.

Can you do a photoshoot at the Keukenhof?

Fotoshoot in de Keukenhof

Mensen die mij goed kennen weten dat ik een nachtmens ben. Als ik aan de computer aan het werk ben doe ik dat bij voorkeur tussen 8 uur ‘s avonds en pakweg 2 à 3 uur ‘s nachts. Het zal je dus ook niet verbazen dat ik daarom ‘s ochtends wel eens een uurtje later opsta (ofschoon ik voor een goede shoot vrij gemakkelijk om 6 uur uit mijn bed stap). Op een dag rinkelt mijn telefoon. Ik was die dag op tijd wakker en dus helder genoeg om de telefoon correct op te nemen.

“Onze fotograaf heeft ons in de steek gelaten en nu zoeken we iemand die mijn familie wil fotograferen in de Keukenhof.” zegt een vriendelijke doch ietwat nerveuze stem in Engels met een Indiase tongval. Als hij mij hoort twijfelen vervolgt hij “Wij vliegen vanuit Portugal naar Denemarken en maken een tussenstop in Amsterdam om de Keukenhof te bezoeken. We wilden daar graag wat familiefoto’s laten maken.”

Goed, ik wil de man graag uit de brand helpen en antwoord “Wacht even, dan pak ik een agenda. Wanneer is dat?” en dan komt het verrassende antwoord “We staan nu bij de paspoort controle en we zijn over een uurtje bij de Keukenhof”. Oeps!

Enfin, na wat heen en weer gepraat spreek ik met hem af om een uur later in de Keukenhof te zijn. Ik vraag mijn Svitlana (mijn vrouw) of ze het leuk vindt om mee te gaan en zo trekken we samen naar de Keukenhof. Als het dan een grap van een gek blijkt te zijn ga ik lekker met Svitlana tussen de bloemetjes wandelen. De Keukenhof is op die tijd op z’n mooist en da lopen we er graag een paar uurtjes rond.

Anderhalf uur later is de familie niet gearriveerd. Ik bel hem op en hij vertelt dat ze in de file staan maar dat ze over een half uur beslist zullen arriveren. Ik vind het prima en vertel Svitlana dat we over maximaal 45 minuten gewoon het park in lopen en gaan wandelen. Dan kan ie me wat.

Fotoshoot in de KeukenhofTsja, ik ben wel eens te wantrouwig. Een half uur later arriveert Praveen met zijn beeldschone vrouw en prachtige dochters in het park en we gaan meteen lopen. Ik vertel hem dat ik hun mee wil nemen naar de achterkant van het park want daar staat een echte Hollandse molen. Maar je weet wel hoe dat gaat; terwijl we lopen kan ik het niet laten om de ene plaat na de andere te maken.  Na een uur of wat vertelt hij me dat hij terug moet naar Schiphol om de aansluitende vlucht naar Kopenhagen te pakken.

Fotoshoot in de KeukenhofHet was erg druk dus we hebben de molen helaas niet gehaald. Ter compensatie heb ik elders in het park nog wat foto’s gemaakt maar dat duurde toch wel wat te lang. Het was extreem druk in het park en dus moesten we ons een moeizame weg banen tussen de mensenmassa door. Uiteindelijk hebben we de gewenste foto’s wel kunnen maken en is de mensenmassa met wat Photoshop handigheid uit de foto’s gewieberd.

Praveen heeft zijn reisagent gebeld om een vlucht voor de volgende dag te boeken, want ze hebben de vlucht gemist. Gelukkig kom hij het ticket omboeken. Maar…. Het resultaat mag er zijn!  🙂

Leave A Comment